Adana'da araba kiralama işleminde 7 temel kural

Adana'da araba kiralama işleminde kiralayan bireyin bilmesi gereken 7 temel kural;

 

  1. EDMR, EDMD, EDAR, EDAD, HDMD gruplar için 21 yaş 1 yıllık sürücü belgesi,  CDAD, IDMD, IDAR IDAD, IFAR  gruplar için 25 yaş, 2 yıllık sürücü belgesi, JDAD, SDMD, SDAR, SDAD, SFAR, SFMD, SFAD GRUPLAR İÇİN 25 YAŞ 2  yıllık sürücü belgesi, FDAR, FDAD, PDAR, PDAD, LDAR, LVMD grup araçlar için 27 yaş 3 yıllık sürücü belgesine sahip kişiler Adana'da oto kiralama hizmetlerinden yararlanabilir.
  2. Star Adana oto kiralama sahibi, karayolları yönetmeliği ile yürürlükteki kanunlara uymak zorundadır. Kanun ve yönetmeliklere aykırı araç kullanımı nedeni ile cezai işlem yapılması halinde masraflardan (ceza, araç bağlanması, araç çekilmesi vb.) Adana'da oto kiralama işleminden faydalanan kiracı sorumludur.

 

  1. Kara yolları trafik kurallarına aykırı hareket etmek suretiyle sebebiyet vermiş olduğu kazalar neticesinde uygulanacak cezai işlemler ve bunların ferilerinden (Trafik cezası, kiralama konusu aracın bağlanması ve çekilmesi sonucunda oluşacak masraflar ve ilgili kaza sonucunda oluşacak diğer sair masraflar) kiracı sorumludur.

 

  1. Adana'da oto kiralama en az 1 gün (24 saat) ‘tir. Daha kısa süreli kiralamalarda günlük fiyat uygulanır. Gecikme halinde, her ek saat için, uygulanan ücretin 1/3 ’ü, gecikme 3 saati geçtiği takdirde ise tam gün ücreti alınır.

 

  1. Kiracı aracı kararlaştırılan günde iade ve teslim edecektir. Her hangi bir sebepten ötürü uzatma yaptıklarında yetkili Star Adana oto kiralama firmasını bilgilendirmek zorundadır.

 

  1. Kira başlangıcı yapmak için kiralayacak bireyin sürücü belgelerini ve aktif kredi kartlarını ibraz etmeleri gerekmektedir. Ödemeler kiralama başlangıcında geçerli bir kredi kartı ile yapılır.

 

  1. Adana'da Araç Kiralama başlangıcında kiracının kredi kartından teminat mahiyetinde araç grubuna göre değişen tutarlarda geçici tutma işlemi uygulanmaktadır. Kiralama süresi 1 aydan fazla ise, bloke tutarı aylık kiralama bedeli kadardır. Kiracı, tutma üzerinden, ilave kira gün tutarlarının, yakıt eksiğinin, hasarın, trafik cezalarının vb. kiralamaya ilişkin bedellerin tahsil edilmesine itiraz etmeyeceğini peşinen kabul eder.